вторник, 27 януари 2015 г.

19 -25 Януари

Вече сме на 9 месеца, порасна ни ново зъбче, трето :) Отдолу в ляво. Много сме щастливи, нека има бели, здрави и красиви зъбки.


Дадох му три отпечатани плода и релните плодове, трябваше да ги сложим по местата, аз му показах няколко пъти и го оставих да си ги изследва, разгледа обстойно плодовете, въртеше ги от всичките страни, определено му беше интересно, правихме това няколко дни. Хареса му и шума, който издаваха картинките като ги мяташе във въздуха.

Тук му залепих на стола фолио за мебели и сложих разни играчки, които се залепиха, той се справи супер лесно с това. Усети , че лепне, но не му беше кой знае колко интересно, набързо отлепи всичко от стола, след което аз реших просто да му лепя хартиено тиксо, а той да отлепя, това му хареса доста повече, но пак се справяше с лекота, съответно искаше нещо ново и по сложно :)

И преди сме играли на тази игра, но тогава беше на 6 и като че ли му беше по- интересно, използвахме прежда и трябваше да я лепи, но по скоро аз лепих, той отлепваше.

Тук пък си играем само с дървени предмети, освен, че бяха дървени исках да се виждат разцветките на дървото, пред него сложих само такива предмети. Абсолютно всички (познати и непознати) предмети се опипаха, изследваха, вкусиха. Фаворит му беше на баба масажора, даже го помасажирах по гърба :)

Любимата игра и любимото яйце, почти всеки ден играем с пъзела. Все още не много по предназначение, но напредваме :)

Ето как се гледат мъжете, като видях снимките много се смях хахахахха снимат се сами, докато мама готви :)

Семена в кутии (боб, леща, пшеница, гречка). Доста си игра с тях, разглеждаше, клатеше. И играем си със сини неща.


Пяна..... Много му хареса, а с бъркалката бъркаше така все едно цял живот е правил това, изпускаше я, бъркаше във водата и търсеше. :) Можеше и цял ден да стои, но все пак не е лято и е хладно :) около 30 мин. обаче си откара :)

Голям хит тази седмица - кубчетата. Аз строях, той събаряше, играхме и на къде е котето, сложех ли нещо вътре в кубчето веднага го махаше, общо взето хиляди вариации за игра с тези невероятни кубчета.


Играчките с които играем са :

Пъзел гнездото на пилето
Пъзел от две части за най- малките за развитие на тактилното усещане
Кубчета с животни
Количка с инструменти

4 коментара:

  1. Здравейте!
    Върху какво лепихте преждата, от снимката не мога да разбера?
    :)

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте,
    не съм видяла коментара, извинете.
    Лепим върху фолио за мебели имаме останало и ползвам него, може и от това, което е за стъкло, даже може на прозорец да се залепи, ще бъде прозрачно и по- забавно ;)
    Надявам се да видите коментара и да съм ви помогнала.

    ОтговорИзтриване