четвъртък, 16 юли 2015 г.

Лилаво

Нашият сайт ;)

Почти като спомен ми е доста далечно това лилаво, но все нямам време да пусна публикация.
Отворихме занималня по метода на Монтесори за деца от 8 мес. до 3 год. и не ми остава време, все мисля каква песен или стихче да учим, какъв материал да сложа, какво ще е интересно на децата... Много съм доволна от факта, че тази занималня стана реалност и Виталий има възможност да придобие и социални контакти, да се впише в група, а и гледайки по- големи батковци и каки по- лесно разбира за какво иде реч и му е по интересно да повтори някое упражнение.

Вече сме на почти 1година и 3 месеца. Имаме 8 зъба. Обича много да повтаря думи. Спи вече само по един път на ден. Обича много да си играе с топки, вода, да изкачва стълби, да танцува, любимото "Балона се надува", веднага хвърля всичко и се хваща на кръгче, вече казва много сладко "Балони".
Има голям напредък от както започна да посещава занималнята (всеки ден), вече знае от там- горе, долу, да крие предмет зад себе си, има един материал Купа с топчета и с гевгир да взима топчета и да ги слага в поставка за яйца - в това доста е задобрял, както казах доста започна да говори последното е да казва 'пак' и "оте"(още), много е сладък когато ми дава нещо и ми казва благодаря "боааааа"( нещо такова се чува :) ) това не съм го учила и ми беше много сладък когато разбрах какво иска да ми каже :) понякога уцелва да каже на място боаааа :)

Да започна с далечната лилава седмица, да видим дали ще си спомня нещо :)
Имахме си кошница с лилави неща.
Рисуваме с четка и пастели, обича доста да рисува, напоследък ни е проблем обаче, защото не иска да се ограничава в листа и маца навсякъде и е едно пищене..
Нашите бои за пръсти
Направих му пъзел грозде, като първо му показах на снимка истинско грозде, после му показах как да слага зърната на гроздето, слагаше ги, друг е въпроса, че не е на точното място :)
А тук от игрите ни да пъхаме в дупки пръчки или клечки, той си измисли да пъха пръчки в дупките на пейките :) Умничето на мама, доста дни се заиграваше с това :)
Сензорна игра : Брашно, малко вода и боя за яйца, сложих и лавандулово масло, уникално стана на допир и мирис. Голяма игра падна.
На село в басейнчето, кееееф!
Берем грах интересно занимание за цялото семейство :) На Вити много му хареса и на вкус :)

Това беше лилавата ни седмица :) Следващата беше цветна седмица, надявам се да имам време и скоро да публикувам и нея, а след нея вече заниманията се провеждат в занималнята и там темите, които минаха бяха кръг, триъгълник, квадрат.
Това е нашият сайт, в момента има намаление, може да се възползвате ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар