петък, 15 май 2015 г.

Синьо :)


Синята ни седмица премина с доста малко занимания от предвидените, но и малко да са със сигурност му влияят добре :) Бяхме с температура единия ден и на Гергьовден, на село.

Панер със сини неща, разглеждаме, назоваваме,обаче не провокирам ли интерес, бързо му омръзва, така че сядам започвам да играя с тях и той веднага идва и иска и той.

Мислех да правя топчета от вълна и все нямаше време, реших заедно да ги направим, което, за него, беше голямо забавление. С водата играеше, дърпаше от вълната, сапуна гонеше, че все му се пързаля, с готовите топчета играеше, пускаше във водата, вадеше. Веселба падна- определено.

Отвори- затвори
Любимо занимание, много обича да маха и слага капачки, да отваря и затваря нещо, това според мен на всички бебета е фаворит :)

Пъхане на топчета, пръчки.
Отново предпочитано занимание.
Пробваме и други неща да пъхнем :)

Рисуване - мазало да става ...

С тати играят с домашно направен пластелин, който трбваше да е нещо като желе, но не стана и сложих още брашно за да стане на пластелин. Измислиха да правят син таралеж :)

На село...

Видяхме за първи път зайче, мама беше по- впечатлена хихи

За първи път Ежко се вози на каручка, супер яко изживяване и за мама и за него :)Даже на следващия ден ходихме чак до лозето с нея, хапнахме домашна изпечена питка, под сянката, после даже и акахме на полеви условия, на връщане почти заспа :)


Ходихме си боси цял ден, дори и голи за малко :)

Докато някой, копаят, садят, оправят оградата, други седят на шарена сянка и пъхат бучки пръст в буркан :)

Тате и дядо правят пясъчник, естествено и Ежко иска да помага, много му хареса да слага отвертката във винта и искаше и да завърти болчето ( или там както се казва), но не ставаше и се нервираше :)

Освен това пак се стараех да е с нещо синьо облечен, пеехме сини песни, книжки разглеждахме с акцентиране върху синия цвят, разходихме се из вкъщи да търсим сини неща, син балон задължително надухме :) Това е общо взето.
Сегашната седмица сме на жълто, но отново по- малко занимания, но много рожденни дни и изпращане на абитуриенти, празника на Плевен ...




3 коментара: