вторник, 26 май 2015 г.

Жълта седмицаТази седмица сме на жълта вълна. Любим мой цвят, а и толкова много жълто има около нас.

Вече след като го пусна да щъка след сън отива веднага при неговото си рафче, на което съм приготвила новите материали, което ме радва много. :)

Ето и какво правихме през изминалата седмица...
Кошница със жълти неща, разглеждаме, назоваваме, имаме една жълта птичка- свирка и се учим да свирим, без да иска му се получи на два пъти, но повечето случай имитира с глас свирукането и е много смешен.

Хитът отново беше водата, правихме си лимонада, наистина му беше много забавно и на мен да го гледам,опита и от лимоните, намръщи се, след малко реши обаче, че му харесват и си хапна малко. Обаче да сте чували за лимонада без лед, имаше естествено, следователно не му беше много добре да бърка с ръце и се чудеше как да докопа леда и лимоните, без да си пъха ръцете, дадох му цедката и веселбата започна. След много гонене най- после се докопа до ледче, ествествено се озова веднага в устата (мен ме беше страх, да не го глътне,обаче се престраших и той просто си го изсмука, но не му дадох повече, страха надделя хихи) може би около час да се е занимавал, това до сега май най- дълго време го задържа, на мен обаче ми доскуча и няколко пъти взимах легена, но Ежко веднага почна да тропа с крака и да мрънка, та го връщах. Изпробвайте, дори и за по- големи деца ще е много забавно.

Забележка: Да отбележа, че преди не съм писала, но то за мен си е ясно, винаги когато се занимаваме с малки и опасни предмети съм близо до него и внимавам!!!


Бяхме на два рождени дни и ми хрумна идеята да направя картичките от неговите рисунки :) Ползвах една за фон и изрязах от друга балончета и числото 1, после ламинирах, за да могат и притежателите на картичката да и се радват, без тя да се повреди.

Намерихме си жълто балонче :)

Рисунки с вода, върху син лист с жълти тампончета( валячета за боя) Хареса му и най- вече да си пъха тампончетата във водата, но определено разбра и си порисува :)

Рисуване с пръсти, вече определено разбира за какво иде реч, по-малко се рисува себе си или опитва да вкуси от боята. Грешката ми е че да дадох тънък лист, но в зелената седмица се поправих. След като завършим рисунката я поглеждаме и звучно заявяваме "Еееееееее", а след това я закачаме на неговото полезрение, да покажем на тате като си дойде какво сме сътворили.

Прибиране на яйца- Това мислех, че ще му хареса много, то така и стана, но няма търпение да сложи всичките яйца по местата. Най- много до две стига и после започва да ги хвърля по земята, аз му казвам "Донеси ми жълтот яйце" и соча да го сложи в кората, къде изпълняваше къде, не, но му хареса. Даже като се приберем отвън веднага отиваше и си взимаше яйце. ( А тези яйца са от една много забавна семейна игра)


Имаше изложба на коне в Плевен, заведох го, като през целия път му обяснявах къде ще идем, какво ще видим, дадох му да се играе с образователна фигурка на кон. Като пристигнахме имаше и пони, галихме го, подскачаше и беше много щастлив. После отидохме до големите коне, леле толкова са красиви и голеееми, беше ме страх да се приближа до тях, но едното почна да се покланя и да ни подканя, та се престраших и дойдохме съвсем към него, даже го погалихме, на Вити му дадоха и морков да го нахрани, той веднага си го мушна в неговата уста хахаха, после го даде на кончето де. Доста зареждащо преживяване, видяхме и малко конче как цока от майка си. Явно му дойде обаче емоцията в повече, защото на връщане голям рев удари.

На село
Имаме си малки, сладки, пухкави пиленца. Интересно му беше, но повечему хареса да гони прасетата, аз ги пускам да се разходят и става една гоненица, кокошките бягат от прасетата, те пък от Ежко, а аз по него :) И знае вече като питам как прави прасето казва "Гъъъх", и пясъчника вече е готов, та и там игра.

А тук му дадох да подрънка на китарата докато се оправя да излизаме.
Тук е с новата му кола за бутане, която не иска да бута, може би трябва още да порасне, знам ли ...
На рождения ден, забавляват се....

Какво още правихме...
Обличах го в жълто, когато мога.
Пяхме за жълтоклюното патенце,отделно докато се занимаваме му пускам класическа музика, той дори и на нея започва да танцува :)
Четем книжки и акцентираме на жълтото, имаме една за патенцето Ели, която доста си харесва, даже му я играя с кукла за пръст пате и той ми взима патето, пъха си неговия пръст и почва "па-па-па"

Ето и още идеи на други мами, от които аз гледам и намерих.
Follow Veronika's board жълто on Pinterest.

Заповядайте и в нашия сайт, по- случай 1 юни ще направим намаления :)

Вече минахме и зелената седмица, надявам се да успея да публикувам скоро, сега сме на оранжево.

Няма коментари:

Публикуване на коментар