неделя, 14 февруари 2016 г.

Предизвикателство: Тема Влак

Тазседмичното предизвикателство е на тема "Влак"


Правила:
- Измислете занимание на тема "Влак"; 
- направете снимка;
- споделете с нас под тази публикация или тук (няма възрастови ограничения) , моля     ако имате блог, дайте линк към нашето предизвикателство;
- очакваме снимките ви до събота (вечерта);

Ето и нашите предложения за занимания на тема "Влак"

Мама Магдалена и две интересни предложения


 "Първото ни влаково занимание беше нареждане на геометрични форми по очертание. Двудневна задача. Аз изрязах формите от цветна хартия и на бял лист ги наредих, показах как ще изглежда влака и след това го очертах с черен маркер. Задачата на Веда беше да слага формите, които ѝ подавам, на правилното място, като аз показах с втория вагон как точно става. Оттам насетне решенията си е взимала общо взето сама. Аз мажех лепилото, тя само лепеше където реши. Вторият ден реших да сложим прозорчета и ги изрязах от бяла хартия и показах къде ще им е мястото, като този път задачата на Веда беше да борави с лепилото. Крайният резултат – малко раздрънкан, но все пак влак.

След това гледахме снимки от нашите пътувания с влак и клипчета с парни влакове в интернет.

Имаме си и влаково стихче:

Влак
Вуйчо днес ми подари
чудно влакче за игри.
Ето го локомотива –
знае накъде отива.
Машинистът в него сяда,
тръгва влакчето веднага.
Тракат след локомотива
два вагона мързеливи.
Трака-трак, трака-трак,
пуф-паф, иде влак!



Когато бяхме на гости при баба и дядо пък си направихме влакче с играчките. Настанихме тях във вагончета - столчета и машинистът Веда подкара влака с кеф."

Мама Ивелина и влакче от подръчни материали


 "С Йони си направихме локомотив с две вагончета от подръчни материали. Лепихме с лепило. Тя сама си избира цветовете. Учихме как прави влакчето. Сама поставя коминчето на локомотива (и го маха, защото не може да реши как й харесва повече). Влакчето се оказа много устойчиво и страхотно забавление в продължение на няколко дни."


Идеята на мама Фани за забавен, цветен влак


   "Ние направихме влакчета от половин кора за яйца, ролка от тоалетна хартия и памук. Ролката я залепих предварително, за да има време (и шанс) да изсъхне. Тя представлява комина на локомотива. Децата оцветиха „комина“ и „вагоните“ в различни цветове. След това сложихме памук в комина, който да представлява „пушек“. С по-малката преброихме вагоните няколко пъти. Повечето пъти излизаха 4, но един-два пъти се оказаха 5 (явно преброени с „локомотива“)."





Мама Ани и влаковите приключения

   "Ние си направихме влакче от стари кутии, хартия, капачки и двойно лепящо тиксо. На Бобо му хареса да може да развозва играчките в новия влак – беше добър машинист. Докато правехме влака, обяснявах за колелата, учейки за кръглата форма. С малко помощ, успешно залепи колелата от капачки. Разбира се, накрая му достави голямо удоволствие да го разглоби.
 Понеже много харесва влакове, ходихме и до плевенската жп гара. Много му хареса. Дори участвахме в даването на сигнал за тръгване на влака София – Варна. Сериозна работа си беше!





Пътувала съм два пъти с него до София във влак… беше много забавно и за двама ни, както и за хората наоколо :р"







Мама на Ежко и животинският влак

"Трябваше да слагаме животните по вагоните, в началото Ежко взе влака и започна да го разнася и да вика "ту- ту", но после влязох в роля, обясних, че животните чакат на гарата и трябва бързо да се качат на влака, иначе може да тръгне. Не се затрудни хич с това занимание, хубавото е че не загуби интерес и няколко поредни дни се занимавахме. (да поясня, че първо аз му показах бавно какво да прави, без излишни думи, взимах магарето и го слагах на картинката, като казвах магаре -  магаре)"




   

Очакваме и вашите интересни и иновативни предложения
Най- интересното предизвикателство ще спечели скромна награда - ваучер за 5 лв от


         Забавлявайте се!



Няма коментари:

Публикуване на коментар